tirsdag 11. mai 2010

Ikke min dag..... / Not my lucky day.....

Idag bestemte jeg meg for å sy de 2 siste blokkene vi har fått på Jelly Roll Quilt Along'en. Men det var ikke min dag ved symaskinen idag.... Det hele begynte med at undertråden gikk tom rett etter jeg hadde begynt å sy (selvfølgelig skulle jeg sjekket det, men det gjorde jeg altså ikke :o/), jeg spolte opp på nytt og begynte å sy igjen, men da hadde tråden floket seg i spolehuset. Etter mye om og men klarte jeg å ordne opp i det, er ikke bare bare med ny maskin som jeg ikke kjenner helt ennå. Endelig fikk jeg sydd sammen delene til den ene blokken, nesten helt ferdig så oppdaget jeg at en av dem var satt feil sammen - bare å klippe på nytt... Tilslutt ble jeg ferdig med den første blokken, og den ble faktisk ganske fin :o)


This morning I decided to make the last two blocks from the Jelly Roll Quilt Along. But that was before I knew that this was not going to be my lucky day at the sewing table..... Before I had made the first seam the bobbin was empty ( I should of course have checked that before I started - but I didnt :o/), I started spooling and began to sew again, but then the thread was a mess. After a while I managed to clear it up, and started again. I almost finished, until I saw that one of the part were wrong - so I had to cut again... At last I finished the first block, and believe it or not it turned out really nice :o)

Så var det blokk nr 2, jeg var fremdeles ved godt mot og startet å kutte. Skulle lage noen 4'er-blokker før jeg satte sammen blokken, og det gikk greit. Etterpå la jeg delene på plass for å se at jeg hadde det jeg skulle før jeg begynte å sy sammen - klok av skade. Og det var sannelig greit jeg gjorde, for der hadde jeg kuttet en av kantene for kort, så da måtte jeg lage ny igjen. Så sydde jeg sammen og skulle beundre verket mitt, og -  tro det eller ei - da hadde jeg greid å snu 4'er blokkene slik at de ikke var plassert slik de skulle. Herlighet - at det går an......Men jeg var fornøyd med resultatet likevel og gjorde ingenting med det!


So, on to block # 2, I was still happy and started cutting the fabrics. First of all I was going to make some 4 patches and that went smoothly. When I finished them I placed the parts together to see I had them all before I started sewing - yes, I did learn from the 1st block. And to my surprise (or not...) I had cut one of the borders too short, so I had to make a new one. So I did and after I started sewing again and finished without any interruptions! Proudly I was going to admire my work, but - believe it or not - I had managed to turn the 4 patches so they were not as they should be. Puuhhh..... But in spite of it all, I was quite satisfied with how it looked so I didnt do anything about it!

Denne quilt alongen er veldig artig, jeg gleder meg til hver gang det kommer mønster til en ny blokk. Vet ikke om det er fordi ingen blokker er like eller så er det fordi jeg liker stoffene så godt, mest sannsynlig en kombinasjon. Det er ihvertfall kjempegøy å sy blokkene og se hvordan de blir, gleder meg til den blir ferdig!

This quilt along is a really fun one, Im always anxious to see the next pattern. I dont know whether its because all blocks are different or if it is that I like the fabrics so much, probably a combination. Anyway its fun to make the blocks to see how they turn out, I really look forward to see the finished quilt!

8 kommentarer:

Debbie J sa...

The blocks turned out great despite your road blocks! Sometimes when I sew EVERYTHING goes wrong. I just have to slow down and take a deep breath!

Anonym sa...

Jeg synes de ble kjempefine!!

Anonym sa...

Anonym over er Karina :-)

Merete sa...

Hei Karina og takk! Går det bra med gamlemaskinen?

KariL sa...

Så artig du fortelle om din sydag.
Kjenner meg igjen. Enkelte dager er bare slik, mens andre går av seg selv nesten. Blokkene dine er nydelige og jeg er så spent på å se sluttresultatet.
Ha en fortsatt god uke :)

Nedra sa...

You are doing better than me. I haven't even started on block 1 yet! I am hoping to get to them this week.

Anne Ida sa...

Uff da! Høres ut som litt av en sysesjon! Men du fikk to lekre blokker ut av alt slitet, og du kan gi deg selv en klapp på skulderen for det :o)

Linda sa...

I am glad to find your blog! You make beautiful things!