fredag 11. mars 2011

Kurs i frihåndsquilting / Practice my freemotionquilting

De siste ukene har jeg gått på kurs i frihåndsquilting hos Mona (Quiltekroken). Selvom jeg har prøvd å lære meg litt på egen hånd, er det rart med det - man lærer mye mer når en kan få hjelp, løsninger, lure triks og masse mer :o) Og ikke minst, veldig koselig selskap mens kunnskapen siger inn! For å trene skulle vi lage et par brikker. Jeg laget 4 stk siden vi er fire rundt bordet :o). Lukkekanten er ikke på for jeg kan ikke helt bestemme meg for om alle 4 skal få brun, eller om det skal bli 2 m brun og 2 m blå - noen meninger om det??? De er sydd i Pure fra Moda, som er en nydelig serie.


The last couple of weeks I have taken a course in freemotiomquilting. Even if I tried to be selftaught, I have to admit - I learn a lot more when I can get help when I need it, solutions to problems, tips and tricks etc etc :o) And of course the good company while you learn. To practice we were making a couple of placemats. I made 4 since we are 4 around the table :o) I havent put on the binding simply because I cannot decide if all 4 is having brown binding or 2 with blue and 2 with brown - what do you say, any suggestions??? I have used Pure from Moda - love it!!!

Her er et bilde av quiltingen, og jeg er ganske fornøyd :o) I skillet mellom ramme og bakgrunn lærte jeg en teknikk som gir en spesiell effekt. Jeg sydde små sirkler tett i tett hele veien, kan velge om du vil sy 1 eller 2 ganger. Jeg sydde 2, frem og tilbake. Det ble veldig fint, anbefaler å prøve!  Håper dere kan se det  bedre hvis dere forstørrer bildet.
This is a close up of the quilting, and Im pretty satisfied :o) Keep in mind Im a newbie!!! Between  the frame and the background I tried something new. Small loops or swirls all the way, and then you can choose to go back again if you want. I did and it turned out pretty nice! Hope you can get an impression if you enlarge the picture.

Jeg har også fått sydd den siste blokken i Layer Cake QA, synes den var en av de fineste hittil. Har forresten bestemt meg for at jeg skal stoppe med 9 blokker. Grunnen til det er enkelt og greit at jeg er ganske sikker på at jeg ikke har nok stoff igjen. Og det blir vanskeligere og vanskeligere å sette sammen fine blokker - synes jeg da... Så det blir 2 fine topper med ni blokker - er kjempefornøyd med det jeg :o)


I have made the last block from the Layer Cake QA, and I its one of my favourites so far. I have decided that I will only make 9 of the blocks. The reason is simply that I dont think I have enough fabrics left in my layer cakes for the rest of the blocks. And its getting more and more difficult to put together nice blocks. So I will have two pretty quilts with 9 blocks - and Im satisfied :o)

Ønsker alle en strålende flott helg! / I wish you all a wonderful weekend!

6 kommentarer:

Gunn Monica sa...

Heisan!
Først vil jeg si at du har en utrolig fin blogg med mye fine håndarbeider.
Jeg er ganske så fersk med symaskina og har ikke gått noe kurs, så når jeg ser på all den fine quiltinga blir helt "klein". Har så lyst tli å lære det, får håpe det blir en sjanse etterhvert :-)) Du får ha lykke til med quiltekurset, det ser jo veldig bra ut :-)
Du er hjertelig velkommen til å se innom bloggen min.
Ha ei fin helg :-)

Tåsen Quiltelag sa...

Hei!! Ja det er nyttig å gå på kurs!! Jeg er best på "slalom" hvis du skjønner hva jeg mener!?:-) Det er tungt arbeid hvis quiltene er store, men akk så gøy etterpå!! De sier at det er mange timer med trening som skal til før man blir god!! ha en fin helg!! AnneKari:-)

Tåsen Quiltelag sa...

Ha ha nå var det ikke Quiltefia som har vært hos deg. Du skjønner, jeg har ansvaret for QUILTELAGET sin blogg!! AK:-)

Svalen sa...

Gleder meg til å se blokkene samlet, og frihåndsquiltet!
Flotte brikker!
God helg:)

Annemariesquilt sa...

Heia , takk for koselig besøk på bloggen min...
Frihåndsquilting ja det har jeg egentlig aldri fått helt til, men det ser som om du er godt igang ;-)
Sirklene ser flotte ut.

Mona sa...

Frihåndsquilting er ikke min greie. Holder meg til svakt buede linjer. Skulle ønske at det var kurs i nærheten her, men akk..... det er det ikke. Koselige dekkebrikker og nydelig stoff.