søndag 19. september 2010

To nye toalettvekser / New toiletbags

Da jeg gikk på kurs for noen uker siden laget vi en fin toalettveske. Jeg hadde lyst å lage et par for å se om jeg husket hvordan vi gjorde det. Eller kanskje det var mest fordi lillejenten (som er 13....) ønsket seg en sånn, og hadde for lenge siden valgt seg ut hvilke border hun skulle ha :o) Samtidig hadde jeg noen rester fra vesken jeg laget forrige uke, som passet ypperlig til mønsteret, og da kunne jeg også øve litt på frihåndsquilting.
A couple of weeks ago, I attended a class where we made a toiletbag. My youngest one wanted one like this, and long time ago she picked the borders :o) I also had some leftovers from the bag I made last week that was perfect for the pattern. So it was time to see if I remeberred how to make them. And I could practise my freemotion quilting.

Oda's veske



Reste-mappen / The left-over bag


Selvom quiltingen er laaaangt fra perfekt, så liker jeg egentlig den 'stilen' og all uregelmessigheten. / Even if the quilting is far from perfect, I kind of like the 'style' and the wonkiness.



Nå må jeg gjøre meg klar til å gå på fotballkamp, Brann - Rosenborg! Lurer på hvem av oss som vinner idag, jeg fra Bergen eller min kjære fra Trondheim..... Er redd jeg kanskje trekker det korteste strået :o)

Have to get ready to go to a football match. So long :o)

torsdag 16. september 2010

'Gaver på vandring' og litt til / 'Gifts on tour' and a bit more

Igår kom det en pakke til meg i postkassen. Dette var 'Gaver på vandring' fra Bestemor Drillo, kjempekoselig.Jeg fikk disse fordi jeg var en av de 3 første som la inn en hilsen hos henne da hun fikk sin gave. Det var et flott skilt, to søte griser og en pose med mokkabønner. Den led samme skjebne som Twist-posen på sykebesøk :o) Det var så fristende og vi spiste endel, før jeg kom på at jeg måtte jo ta bilde... SÅ hvis det er noen som har lyst på en liten gave fra meg, er det bare å legge igjen en hilsen. De 3 første er de heldige (men ingen hinder for å legge igjen en kommentar selvom du er nr 4 - blir alltid glad for det :o))

Tusen takk, Bestemor Drillo - mokkabønnene var kjempegode :o)

Yesterday I got something in the mailbox. This was present from Bestemor Drillo. This is a game called 'Gifts on tour' ( the best translation I can come up with). I got this sweet gift because I was one of the 3 first when she posted about her gift. So if you want a little present from me, just leave a comment. The 3 first are the lucky ones ( but of course I'll be happy for your greetings even if you are no 4 :o))

Så har jeg laget nok en veske. Jeg brukte noe av stoffene jeg kjøpte tidligere i uken. Denne vesken var ikke vanskelig å sy. Det eneste jeg lurte litt på var bunnen, for jeg har ikke laget den på denne måten før. Men jeg laget en liten test, fulgte mønsteret nøye og bunnen ble kjempefin. Nok en veske jeg er fornøyd med og kommer til å bruke masse, den rommer endel.

I have made another bag, cant seem to get enough of them these days :o) I used some of the fabrics I bought earlier this week. It was quite easy to make, The only thing that made me wonder a bit was the bottom, I have never made it like this before. So I did a test following the pattern, and it turned out to be quite nice. Im really satisfied with this aswell, and will use it a lot.

Free Motion Quilt Along (FMQA) er i full gang, og det er også jeg :o) Synes det er grådig gøy, og føler fremdeles at jeg kan mestre dette med litt øvelse. Eller - ok, endel øvelse da. Men hva gjør det når det er så artig! Som dere ser så er jeg ingen mester ennå :o)


FMQA has started, and so have I. I really enjoy this and still feel I can be good at it with some practise. Ok, maybe a lot of practise :o) But I dont care because I like doing it a lot! As you can see I am no expert yet, but improving :o)

Ha en flott ettermiddag!

mandag 13. september 2010

En glad opplevelse / A happy experience

Idag skulle jeg til byen egentlig bare for å hente noen togbilletter. Men jernbanen er jo rett i nærheten av en av mine favorittbutikker i byen, Quiltehuset, og jeg måtte selvfølgelig en tur innom... Og gjett, der hadde de salg, 50 % på mange stoff, og jeg lot meg selvfølgelig friste :o) Mange lekre stoff ble med meg hjem.
I was going downtown today to pick up some traintickets. One of my favourite shops i town, Quiltehuset, are close to the station, and of course I had to go.... And guess what, they had a big sale, 50% off, and I couldnt resist :o) I brought home a lot of gorgeous fabrics.

Når jeg stod og betalte kom det en ung, hyggelig dame bort til meg og spurte om jeg drev med quilting. Da jeg sa ja, åpnet hun sekken sin og tok frem mange jelly rolls og blader. Hun var fra Seattle på ferie i Norge, og hadde med seg dette for å gi bort! Det er jo helt utrolig, for en generøsitet. Jeg valgte meg et blad og en rull med flotte batikkstoff. Dette var definitivt dagens glade opplevelse :o)
When I was paying, a young very nice lady came over and asked me if I was quilting. When I confirmed, she opened her bag and showed me a lot of different jelly rolls and magazines. She was from Seattle, on vacation in Norway, and brought this to give away! Can you believe, so generous. I chose a magazine and roll of lovely batics. Definately the happy experience of the day :o)

Jeg har laget enda en veske, som jeg skal gi bort. Har fått helt dilla på å sy vesker.
I have made another bag, I really love making them!

Jeg begynte å sy en ny veske av noen av stoffene jeg har kjøpt idag. Klar til quilting imorgen. Veldig dårlig lys på bildet, men det kommer nytt bilde av vesken når den er ferdig.
I have started a new bag using some of the fabrics I bought today, ready for quilting tomorrow. I know its a bad picture, but I will show you another when the bag is finished.

Jeg har kuttet ferdig stoffene til teppet jeg skal lage. Var veldig spent på hvordan en blokk ville se ut, så jeg måtte prøve å sy en, synes den ble veldig fin. Det blir mange ulike stoffkombinasjoner på blokkene.
I finished cutting the fabrics for the quilt Im making. I was very anxious to see how a block would turn out, so I had to make one, and I liked it. The blocks will have different combinations of fabrics.






onsdag 8. september 2010

Hva jeg har drevet med / What I have been doing

Jeg kan nesten ikke tro det, men jeg har vunnet enda en giveaway! Jeg vant på siste trekningen til Jelly Roll Quilt Along hos Moose on the Porch Quilts. Jeg vant en charmpack med 'Lumiere de Noel', nydelige stoffer. Tusen takk, Konda!
Can you believe, I have won another giveaway! I won one of the prizes in the last drawing of Jelly Roll Quilt Along at Moose on the Porch Quilts. I got a charmpack of 'Lumiere de Noel', wonderful fabrics. Thanks a lot, Konda!

Nå har vi startet Free Motion Quilt Along, og det er utrolig gøy! Jeg har laget ferdig en enkel topp, som vi skal quilte, og mange prøvelapper. Har prøvd meg denne uken, og har virkelig bygget opp en tro på at dette skal jeg klare! Ikke at jeg er så flink ennå og det blir så fint, men hun har begynt helt fra scratch slik at det er lett å følge med utviklingen. For de av dere som har lyst å lære dette, så anbefaler jeg dere å være med her - link til høyre.



The Free Motion Quilt Along has started, and it is lots of fun! I have made a simple top that we are giong to quilt, and several practice sandwiches. I have tried to do some quilting every day this week and I have really built up a belief that I will manage this! Not that I am clever or my work looks very nice, but she has started all from scratch, so its very simple to follow. For those of you who wants to learn, I strongly recommend to join - link to the right.

Jeg har kjøpt stoff til et teppe jeg skal gi bort i gave, har bare lyst å vis det for det er så fint. Idag har jeg kuttet nesten alt ferdig. Dårlig lys, ser jeg, men det går i grønt, brunt, turkis og hvitt, kjempefint :o)



I have bought fabrics for a quilt that Im giving away, I just want to show you because I like it so much. Today I have done almost all the cutting. Not good colours in the picture, but it is green, aqua, brown and white, very nice :o)

lørdag 4. september 2010

Vinneren / The winner

Dette blir en kort post for å fortelle hvem som ble vinneren. Vi har laget lapper og hatt en høytidelig trekning nå tidlig en lørdagsmorgen :o) Tusen takk til alle som har tatt seg tid til å delta, og det har vært så gøy å få så mange koselige kommentarer. Jeg skulle gjerne gitt en veske til alle sammen, men jeg får heller gjøre dette oftere. Jeg må bare vise dere hva kjæresten min kom hjem med på bursdagen min for noen dager siden, de var bare helt nydelig (det var 20 av dem :o))!
This will be a short post just to announce the winner of the giveaway. We have had a drawing early in the morning :o) Thanks a lot to all who have taken the time to participate, I really appreciate all the lovely comments. I wish I could give you all a bag, but I guess I will do this more often! I have to show you what my dear brought home for me on my birthday some days ago, they were gorgeous (and it was 20 of them :o))!


Så til vinneren, den heldige ble /So for the winner, the lucky one is


Gratulerer til Lena! Kan du være så snill å sende meg postadressen din, så jeg får sende deg en pakke :o)

Congratulations Lena! Could you please send me your adress.



fredag 3. september 2010

Fredagshilsen og litt av ukens arbeid / Greetings on a Friday evening and some of this weeks work

Igår var jeg på opplæringskurs på symaskinen, som jeg kjøpte for et halvt års tid siden. Skulle egentlig vært i vår, men da kunne jeg ikke. Jeg har jo funnet ut mye selv, men det er alltid kjekt å treffe mennesker med samme interesse :o) Og så laget vi en fin liten toalettveske. Den fikk min kjære for han var så snill å kjøre og hente meg:o)


Yesterday I was at a training-course for my 'new' sewing-machine. I was supposed to have this earlier, so now I had already learned a lot by myself. But it is always nice to meet people which are interested in the same as I am ( that didnt sound very good....). And we made a cute little bag, which I gave to my dearest who was so kind to bring and pick me up again :o)

For første gang var jeg så heldig at jeg vant en giveaway :o) Idag fikk jeg en kjempefin sminkepung, og et fint mobilsmykke fra Nickels Pickels fra Tyskland. Hun har en artig blogg, ta dere en tur her.

 
For the first time I was lucky and won a giveaway. Today I got the cutest selvage-purse and a little nice surprise that Nickels Pickels from Germany had made. She has got a wondeful blog, pop over and visit her.

Har også fått gjort ferdig Star Crazy blokkene fra august, som har ligget og ventet en stund på å bli sydd.

I have also finished Star Crazy august blocks, which have been waiting to be sewed for a little while.

Nå er det snart slutt på giveaway'en min. Jeg skal prøve å få trukket en vinner i helgen, men kan ikke love noe. Vi har nemlig vært så heldig at vi har fått en helg med utrolig fint vær og vi benytter sjansen og reiser ut i båten. Men jeg lover at på mandag skal det ihvertfall være klart :o)

Ha en strålende fin helg!

My giveaway will soon be closed. I will try my best to draw a winner during the weekend, but I cannot promise. We have been so lucky to have the most beautiful weather this weekend, so we will be sailing. But I promise that Monday at the latest it will be ready :o)

Whishing you all a wonderful weekend!


torsdag 2. september 2010

Bare en dag igjen.... / Only one day left.....

Nå er det bare en dag igjen av min første giveaway. Vesken er klar til å bli sendt til den heldige vinner :o)
Only one day left of my giveaway. The bag is ready, just waiting for the lucky winner :o)



( Jeg skal stryke den før den blir sendt, hadde ikke tid nå... / I will iron it before shipping, didnt have the time just now...)

Den har fått rødt fòr, nøklehank og lomme. / The lining is red, it has a pocket inside and a keyhandle.





Kanskje ikke det beste bildet, men det gir et lite inntrykk :o) Så hvis dere har lyst på en sjanse til å vinne denne skynd dere over til denne posten. / Maybe not the best picture, but it gives you a clue :o) So if you want a chance to win, hurry on over to this post.